Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

torsdag 19 februari 2009

Vårrally på små vägar.

Vårrally.
AHN Fuengirola Mijas genomförde under andra veckan i februari ,ett vårrally som sträckte sig i en slinga på ca 10 mil runt Fuengirola.
Det normala denna tid på året är att man åker för att se på de vackra mandelträden. Då oftast en bit ovanför Malaga.
Denna vårresa noggrant planerad var annorlunda. Den gick efter krokig väg genom dalen upp mot Castillo Alhaurin De Grande. När man kommer dit, vet väl kanske de flesta att vägen till Coin är avstängd, på grund av att man bygger om densamma. ( På bilderna ser man mandelblomsträd och fru Monica Richter som köper i kärra. Längre ner pratar jag med odlaren mister Diego. De två sista bilderna är uppe på Marbella Gun Club).
Här hade jag, vid tidigare tillfälle, hittat en smal väg som fortsätter genom vackra odlingar och odlingsområden. Apelsin odlingar och Citroner hur mycket som helst. På andra ställen blommar mandeln. Åter på andra ställen blommar det alldeles fantastiskt, av gul bockfotsört, andra av rosa eller vita mandelblomsträd. Bäckarna porlar och vi kör flera gånger över dessa ystra vårbäckar.
Hade gjort upp med en familj att vi skulle kunna komma och plocka apelsiner på en gård. Eftersom min spanska är närmast obefintlig, så talade jag med alla lemmar. Det resulterade i att familjen i detta fall Diego, fick för sig att jag skulle komma tillbaka och köpa kanske bårtåt hundra kilo apelsiner. Han hade börjat plocka en del. Men nu kom vi med nio bilar fulla med folk. Bad att få plocka själva. Han skrattade gott. Kom fram och tog mig i handen och välkomnade oss. Plocka, plocka allt vad Ni vill. Vi delade ut plastpåsar till alla. En del fick flera. Diego lånade ut en kniv så att man kunde smaka av frukterna på det träd man plockade från. Det kallar jag valbarhet.
En lånade Diegos skottkärra och drog i väg till bilen med en last. Diego tog betalt. Full plastpåse två euro, inte full påse, en euro var priset. Söta fullmatade apelsiner eller mandariner.
Efter att ha fyllt bagageutrymmena på bilarna med frukt körde vi vidare mot Monda.
Här skulle vi göra ett besök på en helt otrolig anläggning, som ligger högt uppe på en höjd. Nej inte Castellet. Vid en av tidigare motorcykelutfärder hade jag hittat Marbellas skytte Clubs egna anläggning. Marbella Gun Club. Det är helt otroligt att det kan finnas en sådan anläggning här, i vad jag vill kalla för vildmark. Till anläggningen viker man av ett par hundra meter efter uppfarten till Castellet. Sen följer man något som kanske i bästa fall kan beskrivas som kärrväg, ett par tre kilometer. Det bär uppåt hela tiden. Väl uppe kommer man till en jätteanläggning med swingpool, restaurang, barer och murade stenlagda ytor hur mycket som helst. Här hade vi beställt en tre rätters lunch. Väl där sittande vid linnedukade bord med tygservetter i härliga färger, avnjöts en mycket god lunch. Detta för 10 €.
Efter måltiden kaffe ute i solskenet, på den mäktiga anläggningen. Härifrån kaffebordet sittande på en av de högre höjderna, kunde vi se ner till medelhavets vatten. Tyvärr inte så klart att bergen i Afrika kunde ses men vacker ändå.
Med tanke på alla glada tillrop efter resan så gör vi snart ett nytt försök. Då med Motorcykel.
Det får vi kanske anledning att återkomma till.
Hälsar reseledarna.
Margit & Tage Skoog.

Bildspel på http://picasaweb.google.se/idetage

3 kommentarer:

  1. Trevlig läsning Tage!
    Vilken härlig resa med apelsinplockningen.
    Eva och dottern Edith far ner till Rune och Ulla nästa Torsdag för att vara där i tolv dagar. Själv får man gå här hemma och jobba och slita. Men,men, huvudsaken att dom får bra väder och en trevlig resa.
    Ha de gott
    Rolle

    SvaraRadera
  2. Är inte apelsinerna mogna i Jävre?
    Eller har Ni redan skördat?
    Tage

    SvaraRadera
  3. Sånt här borde du inte få visa oss i den kalla nord... :-)

    SvaraRadera