Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

söndag 2 november 2008

Öppet brev till min Landshövding!






Öppet brev!
Kära Landshövding!

Du har nu av samma man, Kent Ögren fått samma dom som vi andra Norrbottningar. Att vi inte begriper oss på finesserna med storregion och att Du är dåligt påläst och dåligt insatt i frågan.
Jag är glad över att Du ser storregion som de flesta Norrbottningar. Hoppas att Du med Dina kontakter kan övertyga regeringen om, att lägga landstinget organisatoriskt under Länsstyrelsen så slipper vi den tveksamma styrning som i dag gäller.
Uppfattade Du hotet i vad Kent sa i sin intervju i nordnytt? Han sa nästan ordagrant att om Du inte passar Dig väldigt noga, Kanske Du inte får vara med och leka i hans sandlåda. Men om Du är Duktig och hjälper till ska Du få behålla jobbet och kanske få en plats i det nya storlänet med det nya stora landstinget. Det Du!
Egentligen sa han också att Du borde veta hut!! Som yttrar Dig i frågan.
Här några tips på besparingar som Landstinget tydligen väl behöver. Med tanke på reportaget om Skattehöjningen. En av de historiskt största.
Detta i en tid när vi byggt Sunderby sjukhus och lagt ner en massa tid för att kunna stänga andra vårdinrättningar. Allt enligt tidigare prat om hur mycket vi skulle spara med detta. Av samma folk som nu skriker efter storregion, också för att spara.
Tipset är:
Avskeda omedelbart styrelse och ledning för landstinget. Du behöver inga nickedockor som inte har en egen åsikt utan dansar efter ledarens musik. Nickedockor som inte förstått att de är valda av länets folk, inte av Kent Ögren.
Ta bort möten – konferenser - arvoden – resor i landet och utanför. Sälj lanstingshuset och samarbeta med kommunerna om sjukvården.
Avskaffa val till Landstinget! De behövs ej.
Tillsätt en grupp bestående av Dig själv och ett par av Dina människor på Länsstyrelsen. Vi behöver inte alls gå ut till val för att fixa detta. Ta några med kompetens i yrket i stället för kompetens i socialdemokratisk politik. (Säger socialdemokratisk politik, eftersom de är de som egensinnigt styr landstinget.) Det är mera demokratiskt med en sådan grupp, som går ut likt det Du gjort och lyssnat på länets folk, än att ha en grupp som struntar i folket. Enligt uttalandet av Kent Ögren ”begriper inte folket i Norrbotten sitt eget bästa”. Det uttalandet känns mera som något annat styressätt som jag inte ens vill ta i min mun. Jag tror det räcker med dessa tips för att dels få bättre sjukvård och dels minimera skattehöjningen.
Fortsätt att lyssna på vad vi Norrbottningar vill göra och hur vi vill ha det. Kom ihåg att Du har majoriteten av befolkningen med Dig.
Lycka till!

5 kommentarer:

  1. Käraste Tage!

    Visste du att landstinget i Norrbotten är landets största till ytan (25% av Sverige) samtidigt som det är det mest glesbefolkade och med sjunkande befolkningstal.
    Landstinget i Norrbotten har hittills haft landets lägsta landstingsskatt. Norrbotten har trots detta lyckats med att ha 5 mycket välutrustade sjukhus. Denna månad sätter man in en ny datortomograf i Piteå sjukhus. Kostnad 7 miljoner kr. Jag tycker att Kent Ögren och hans medarbetare har gjort ett utomordentligt bra jobb.

    Länsstyrelsen är statens styrorgan för länen och har inget med landstinget att göra.
    Under landshövdingen är vi, både du och jag, undersåtar.

    Landstingen väljer vi själva (landstingsfullmäktige) som i sin tur utser styrelse. Om landshövdingen försöker påverka landstinget så åker han säkert dit för grovt tjänstefel.

    Låt oss slå vakt om vår lokala demokrati, vare sig vi är sossar eller något annat.

    Din gamle vän Torsten

    SvaraRadera
  2. Tycker Du att det är demokrati när Kent Ögren får landstingsfullmäktige att besluta att man ska bilda en storregion. Kent Ögren säger i intervju i TV direkt efter beslutet, att en stor merpart av Norrbottens befolkning inte förstår sitt eget bästa, de vill inte ha en storregion. Vi har trots detta, beslutat att föreslå regeringen att få bilda storregion. Är det enligt Ditt sätt att se saken demokrati?
    Tage

    SvaraRadera
  3. Om en majoritet av de av oss norrbottningar valda fullmäktigeledamöterna beslutar att vi ska bilda en storregion, så är det demokrati.

    Personligen är jag övertygad om att en ny tid kräver en ny administrativ indelning av Sverige liknande den i Tyskland med stora och ganska självständiga regioner. Detta med en kunglig befallningshavare, Landshövding, hör inte hemma i en modern demokrati.
    Men landshövdingarna vill inte bli av med sina väl avlönade och väl inpinkade revir.
    Torsten

    SvaraRadera
  4. Om en majoritet av de av oss norrbottningar valda fullmäktigeledamöterna beslutar att vi ska bilda en storregion,(MOT FOLKETS VILJA) så är det demokrati.(Fyller i Dina Egna ord med stora bokstäver)
    Konungens befallningshavare, Landshövding, hör inte hemma i en modern demokrati.(TROTS FOLKETS VILJA)
    Men landshövdingarna vill inte bli av med sina väl avlönade och väl inpinkade revir.
    MEN DET TROR DU ATT KENT ÖGREN OCH KOMPANI VILL. FÖRMODLIGEN MED VÄLDIGT LÅGA LÖNER.
    Nä Torsten det enda so är riktigt förlegat det är Landstinget.
    Tage

    SvaraRadera
  5. Hej igen Tage!

    Länsstyrelsen har väl inte så många läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, tekniker etc. anställda vad jag vet. Detta kan åtminstone svara för en del av skillnaden i antalet anställda.
    Vad som är folkets vilja just i dag, kan varken du eller jag veta, det redovisas en gång vart 4:e år vid val till de olika parlamenten: riksdag, landstingsfullmäktige, kommunfullmäktige som i sin tur väljer regering eller styrelse. Och detta är normal sedvänja i parlamentariska demokratier.
    Det är också precis vad som står i Sveriges konstitution. Att bryta mot konstitutionen vore anarki.
    Därför får också vi sossar finna oss i att styras av en högerregering, (mot folkets vilja?).
    Torsten
    P.S. Läs dagens ledare i PT.

    SvaraRadera