Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

tisdag 25 november 2008

Fördommar! Nej,Nej!

Ja inte är man fördomsfull!
När man går och promenerar på strandpromenaden i Fuengirola brukar jag försöka hitta något bra att titta eller fundera på.
Om Ni tänker Er att Ni skulle gå storgatan i Piteå och försöka utröna vilken nationalitet de människor Du möter eller ser, har. I Piteå får Du nog nöja Dig med att se om det är Bölebor , Bersikanare, Jiverbåo, Norrfjöling eller Tjälbåo. Några karaktäristiska särdrag finns det förvisso på dem.
Samma sak om Du går här. Engelsmän ex vis känner man direkt igen på sin 1940 talslook.
Kvinnorna i oftast ganska lång klänning, vitkalkade ben, armar och ansikte. Med dit hörande förarbete av puder, i igenslammade hudveck. Därtill en knallröd smal mun. Gärna med en tillhörande liten tygparasoll, att skydda sig ifall man skulle hamna någonstans, där solen kommer åt en.
De Engelska herrarna den här tiden på året i korta shorts. Så korta och tajta och utväxta att, de inte kan sätta sig ner, utan att agrimaljerna borde komma ut. Men det går.
Har de annat på sig ex vis långbyxor, så slutar de en decimeter upp från skon. Det är således enkelt att urskilja dessa.
Finnarna kan man urskilja på att de har en ganska kraftig pilsnermage. De har dessutom ett språk som kan vara lite svårt att förstå. "Ej umera."
Men jag säger inte detta för att jag har fördomar. Inte alls! Nej, men titta Ex.vis på Tyskarna, går i bredd och tar mycke plats där de drar fram. De Tyska damerna dock välklädda och med gärna trevliga ringar på fingrar och armringar liknande handfängsel. På stranden oftast nakna. Mycket bruna och solbrända. Både damer och herrar nerkletade med olja. Ofta lekande med boll. Eler Amerikanarna. Med blommig skjorta, antingen iförda hatt eller sportkeps med hög kulle, tjugo kg tyngre än andra i genomsnitt, knallar de fram pratande i en telefon utan att förstå att telefonen för ljudet vidare. Inte det höga röstläget.
Titta sedan på dessa ljushåriga , resliga, sportiga typerna som joggar fram på trottoaren med ett hårband runt flinten. Omklädda, med en tygbälte runt midjan under kläderna, där man förvarar sina ägodelar mot skumma typer. Ser ut som om hela detta folk lider av att de är stomiopererade. Eller de snyggt klädda damerna. Gärna i en färggrann långkalsong med en skjorta som går ner till grenen. Dessa också med stomi påsen innanför blusen. Resliga stolta Svenskar. De som har en ryggsäck på sig dock Norrmän. Alltid beredda att gå på tur.
Ja, detta är ett sätt att hålla sig informerad om, omvärlden utan att ha några fördomar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar