Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

söndag 28 december 2008

Hästhandlare och Spelevinkar!

Hästhandlare och Spelevinkar!
Detta var året man kommer ihåg mest på alla larmrapporter om dåliga banker och dåliga tider.
Banker går omkull. Kreditinstitut och rådgivningsprofitörer tvingas till att hålla käften en tid. Man skyller nedgång på aktier och andra papper på Onkel Sam. Några egna felråd har inte getts. Tiderna förändras. De små bankerna börjar fundera på att köpa upp de stora, eller åtminstone slippa vara med i deras gäng. De stora pojkarna och flickorna har tagit hand om sina ärligt förtjänta bonusarna och gratifikationerna. Pöbeln har inte begripit att tiderna ju ändrats. Förr skickade man in pengarna till kungen eller kyrkan sedan var det hela klart. Resten kunde man använda efter eget huvud. Nu betalar man först för att få ha demokrati (skatt), sen till bilföretag banker och kreditinstitut för att de spekulerat bort eller gamat åt sig själva. Det som är kvar efter detta, kan Du köpa välling för.
Läxan lär oss att hädanefter spara i madrassen. Tänk om vi verkligen gjorde det? Vad skulle alla spelevinkarna och hästhandlarna på våra kreditinstitut då göra?
Nåväl, det finns hedervärda banker också. Sådana som lånar in pengar och som följaktligen också lånar ut dem. Med goda säkerheter.
Inom länet håller vår egen lanstingskung Kent Ögren, att ge bort vårt landsting till vännerna i Västerbotten. Med stöd av sitt i Norrbotten röststarka parti kan han snart börja planera för att flytta vår kvarvarande sjukvård till Västerbotten. Att slå ihop de båda landstingen är dumt och ger oss i norrbotten endast nackdelar. Mitt råd att rationalisera bort denna onödiga institution har han lämnat okommenterad. Vår kloka och förståndiga Landshövding skulle klara av att sköta denna institution praktiskt taget utan att öka numerären på Länsstyrelsen.
Andra partier eller alla partier är så rädda för terrorister och annat löst folk, att man inför signalspaning på all internettrafik FRA. Ge oss hellre en kamera som spanar in i vissa beslutsfattares kontor och annonsera ut adressen, så att alla som vill kan titta på hur det går till när man luras. Gärna också till alla dem som röstade för denna dumhet.
Jag får sluta här. Vällingen är serverad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar