Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

torsdag 18 september 2008

ISOBELISK!

 Herr Handlande Hällström!
Å, Herr Matmästare Eriksson!



I den lilla tidskrift som gavs ut i fjol hade jag en bild av en isobelisk som en idé som också kunde vara en idé för oss i Jävre.



Bifogar en länk till ett par av dessa i länet redan befintliga.
http://www.batlivlulea.nu/oar/grasjaloren/index.html

http://ideum.arvidsjaur.se/bilder/bildarkiv/pages/isobelix.htm


Den i Luleå på Gråsjälören, ( se vidstående)besöktes första året redan av 80 000 besökare. Lägg till att platsen inte är särskilt lätttillgänglig.


Den i Jävre skulle placeras mellan nuvarande Shell och turistinformationen. I den lilla lagunen på stranden mellan dessa byggnader där bäcken rinner ut. Med perfekt utsikt från Tommys kök.


Med den tillströmning av människor som vill titta på denna Isobelisk skulle förmodligen, såväl ICA som Tommys kök slå omsättningsrekord vid denna tidpunkt på året.
Jag skulle inte bli förvånad om bortemot 100 000 människor stannade upp för att fotografera eller på annat sätt stoppa för rast eller liknande, i fall Obelisken blev en verklighet.
Kostnaden för Obelisken står inte alls i proportion till vilken enorm uppsida det finns.


Givetvis skulle det också innebära att fler sådana arrangemang kommer, där det inte precis blir intäkter, men innebär kanske andra fördelar. Exempelvis till kustkyrkans arrangemang och för alla bybor som utbojsare, vara en magnet som man måste hålla ögonen på. Den skall givetvis på kvällar och nätter belysas och på detta sätt bidra till den stora strömmen av besöksturister. Många andra aktiviteter kan givetvis ordnas vid denna fängslande historia. Förmodligen måste hamnområdet hållas tillgängligt för husbilar och husvagnar som vill vintercampa vid denna vackra miljö.


Den gratisreklam som tidningar skulle ge Obelisken i Jävre är svår att uppskatta. Men såväl bilder som skriverier under vintern skulle ge stor tillströmning till de befintliga etablissemangen
Gå igång med detta projekt med det snaraste är min uppmaning.
Hälsar
Idetage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar