Om mig

Mitt foto
Jävrebyn, Norrbotten, Sweden

torsdag 2 oktober 2008

Satir om maktfullkomlighet.

Tur att vi har Kent Ögren!
En fantastisk tur att landstinget har en sådan klok karl. Där vi inte som medborgare har fattat vårt eget bästa, rycker denna man in och tar ansvar för att vi gör det enda rätta.
Storlandsting i storregion är den lösning han håller på å slåss för. Allt för oss. Hans Eget uttalande att norrlänningarna till övervägande del är negativa till detsamma, bromsar inte hans övertygelse. Med sådan framsynthet, bör han ju i det nya stora lanstinget givetvis kunna få det största av ansvar. Därmed också sammanfallande lönepåslag. Det vore skamligt, eller nästan klandervärt om Han inte också såg till att de som hjälpte till på landstingets många mastodontmöten, som verkligen förstod de många fördelarna, gav de trognaste en liten väntjänst i form av hyggligt jobb. Å de behövs ju verkligen. Mindre besvär med att övertyga denna egna trupp om Dina tankar och kommande beslut. De övriga klantarna kan väl få sköta sig själva.
På de flesta av ställen där man gjort liknande sammanslagningar av stora organisationer, har man kunnat se att tillväxten i organisationen kraftigt och långsiktigt ökar. Å blir man tillräckligt stor, behöver man inte hålla på och bråka med folk som inte vet sitt eget bästa. Besparingsargumentet som någon uttryckte det hela, var till för att i någon mån tysta pöbeln.”Vi som förespråkar större regioner har inte klarat av att förklara vad det handlar om.”Slut citat av Ögren i fredagens Piteå-tidning.”
Kent Ögrens klarsyn gör att man stressar beslutet. Det skulle ju annars kunna bli så illa, att befolkningen finge som de ville. Sådant som de inte har en susning om, ska de inte behöva besluta om får man anta att han menar.
Å, ha lanstingets sammanslagna kontor i Norrbotten slipper man säkert. Men än kan man givetvis inte berätta det.
Sunderby sjukhuset och därmed landstinget sliter med tjänstetillsättningar. Det blir bättre senare. Får vi inga läkare till delar av sjukhuset, får vi väl lägga ner avdelningen. I Umeå har vi större möjligheter, och dessutom kan vi minska på administrationen. I samma anda som man slår ihop landstingen, så kan man väl slå ihop sjukhusen. Argumentet är detsamma. Det blir billigare att ta de sjuka till ett sjukhus i Umeå och därmed öka pengarna som går till att bedriva bra sjukvård.
Stå på Dig Kent!
Bry Dig inte om okunniga Norrbottningar.
Hälsningar Tage Skoog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar